kontokredit-nödlån
https://www.bankpunkten.se/artiklar/wp-content/uploads/2019/09/kontokredit-nödlån-header.jpg
Kontokredit

Kontokrediter som ett nödlån

Det kan finnas tillfällen i livet då du är i behov av pengar snabbt detta för att kunna lösa ett akut problem, genom ett nödlån.

Att få lån hos en bank på kort varsel, eller försöka hitta extrajobb, är alternativ där det kan dröja innan pengarna kommer in på kontot.

kontokredit nödlån

I sådana lägen är en kontokredit hos ett låneföretag ofta ett betydligt mer effektivt sätt att lösa problemet. I den här artikeln går vi igenom vad en kontokredit är och hur den kan hjälpa dig i en nödsituation.

Vad är en kontokredit?

En kontokredit är enkelt förklarat att du som kund får tillgång till en viss summa pengar, där du själv bestämmer hur, när och hur mycket du vill nyttja.

Låt säga att du får tillgång till 20 000 kronor. Du behöver snabbt köpa en ny dator för 10 000 kronor. Då nyttjar du din kredit för det beloppet, och betalar inga extra avgifter för de resterande 10 000 som du har tillgängliga.

Det gör upplägget till ett ganska smart sätt att få tillgång till en större summa pengar, ifall det skulle behövas, utan att du behöver låna hela beloppet och dessutom har du direkt tillgång till pengarna.

Avgifter, ränta i första hand, tillkommer precis som för andra lån- eller kredittyper.

Många långivare som erbjuder kontokredit erbjuder både snabba och enkla krediter, ofta utan kreditupplysning via UC.

Det gör att själva ansökningsprocessen går snabbt, och att chansen att få en kontokredit är ganska stor. Självklart görs alltid en kreditvärdighetskontroll, eftersom det är lag på det.

Det innebär att det finns risk att bli nekad kredit om du till exempel har ärenden hos kronofogden eller om bedömning görs att du inte kommer kunna betala tillbaka den kredit du vill låna.

När hjälper en kontokredit?

En kontokredit innebär ett snabbt sätt att få tillgång till pengarna. Det är dessutom många gånger enklare att få sin kreditansökan beviljad hos ett låneföretag, än att gå via till exempel en storbank.

Vid en nödsituation kan en kontokredit vara den smartaste lösningen. Ta exemplet ovan igen, med ett datorköp. Om du arbetar med datorn och är beroende av den för din inkomst, är det en katastrof om den skulle gå sönder.

kontokrediter hjälper i en nödsituation
Kontokrediter hjälper i en nödsituation

Genom att snabbt ansöka om kontokredit har du plötsligt tillgång till pengar och kan omedelbart börja leta efter en ny dator.

Istället för att först låna pengar och behöva hitta en dator till rätt pris, har du nu istället tillgång till precis så mycket som du behöver genom din kontokredit.

Det finns många olika situationer där en kontokredit kan lösa en plötslig nödsituation. Till exempel om du behöver:

  • Köpa något med kort varsel
  • Boka en resa
  • Laga något som gått sönder
  • Hjälpa en bekant i nöd
  • Betala av en dyr skuld

Det finns många tillfällen då det kan dyka upp oförutsedda utgifter, eller situationer som helt enkelt kräver pengar du inte har på kontot just för stunden.

Då kan en kontokredit vara det smidigaste och bästa sättet att ta dig ur din situation. Ibland är det svårt att veta hur mycket som kommer att behövas, och då är det svårt att låna pengar.

En väl tilltagen kontokredit täcker hela behovet, utan att det kostar extra om du ansökt om mer än vad du faktiskt använde.

En annan nödsituation som kan uppstå är om någon närstående behöver din hjälp.

Tänk dig att du har ett barn, ett syskon eller en nära vän som blivit av med sitt pass och värdesaker och befinner sig utomlands utan pengar.

Den personen kan bara hoppas att en ambassad ska kunna hjälpa till, eller att någon bekant kan komma till undsättning.

Det är inte alltid man har de pengar som skulle behövas tillgängliga, men då är det tur att det finns kontokrediter som går att ansöka om, snabbt och smidigt hos olika långivare.

På så sätt fungerar kontokrediten som en försäkring bara genom att du känner till att möjligheten finns, samt hur det fungerar att ansöka om och använda den.

Vad ska man tänka på när man tar en kontokredit?

En kontokredit fungerar på många sätt som ett vanligt lån, bland annat när det gäller ränta och avgifter.

Det är därför viktigt att tänka på att ha en plan för hur du ska betala tillbaka din nyttjade kredit. Med en tydlig plan för återbetalning blir det inte onödigt dyrt, och hela processen löper smärtfritt, från ansökan tills att krediten är återbetald.

Det är viktigt att inte sätta sig i en skuldfälla i onödan.

Hur mycket kan man låna med kontokredit?

Hur mycket som går att få ut i kontokredit varierar givetvis en hel del mellan låneföretagen, men de flesta erbjuder lån från cirka 1 000 kronor, och vanligtvis upp till någonstans mellan 10 000 och 30 000 kronor.

Kort och gott finns det många långivare som erbjuder en kontokredit som passar för att hjälpa dig ur en nödsituation, oavsett vad just din situation är.

 

 

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (5,00 av 5 möjliga)
Laddar...


Facebook

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

BankPunkten

BankPunkten

BankPunkten är en jämförelsewebbplats för finansiella produkter så som snabblån, smslån, privatlån, huslån och kreditkort. All information på webbplatsen är helt gratis att använda för konsumenter. En utmärkt jämföreslsetjänst för att hitta det billigaste och bästa lånet för just dig.

Jämför lån på www.bankpunkten.se