Vad är en kontokredit
https://www.bankpunkten.se/artiklar/wp-content/uploads/2018/02/var-är-en-kontokredit.jpg
Kontokredit

Vad är en kontokredit?

De kontokrediter som erbjuds av långivarna nu för tiden finns i några olika former och kan ha flera användningsområden.

En kontokredit är ett belopp som en långivare tillåter en kund att använda som en kredit.

Låntagaren kan låna, när som helst, upp till det maximala beloppet av kontokrediten. Krediten motsvarar ett kreditkort därför att balansen är roterande.

När låntagaren återbetalar hela eller delar av balansen är kontokrediten åter igen tillgänglig för att spenderas igen. Kontokrediter kan beviljas utan säkerhet, men finns även i former då de ges mot en säkerhet.

De är vanligt förekommande som produkter mot privatpersoner men likväl företag kan ha kontokrediter.

Hur fungerar en kontokredit?

För att beviljas en kontokredit görs vanligtvis en sedvanlig kreditbedöming av din kreditvärdighet.

Vanligtvis får de din kontokredit via din internetbank eller genom en långivare som erbjuder kontokrediter på Internet. Du har då ett bankkonto där du kan föra över pengar från din kontokredit eller en långivare som du ber föra över pengar till ditt bankkonto.

Kontokredit ansöker du enkelt om online

Du debiteras ränta på samma sätt som ett vanligt lån, men bara på den del av kontokrediten som du faktiskt använder. Till exempel, om du har ett kreditutrymme på din kontokredit som uppgår till 20 000 kr och har använt 4 000 kr av kontokrediten. Då kommer du endast debiteras ränta på de 4 000 kr.

Om du jämför detta med ett lån på 20 000 kr där du skulle få betala ränta på hela lånet (20 000 kr) även om du endast spenderade 4 000 kr och lät de andra 16 000 kr vara kvar på bankkontot.

Kontokrediter måste vanligtvis betalas av varje månad med ett minimumbelopp som är förutbestämt när avtalet ingicks. I vissa fall behöver du bara betala räntan, andra fall så kräver det att du även amorterar en mindre del av summan.

Villkoren varierar kraftigt mellan de olika långivarna för kontokrediter och det är viktigt att du jämför kontokrediter på BankPunkten innan de bestämmer dig för att låna.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (5,00 av 5 möjliga)
Laddar...


Facebook

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

BankPunkten

BankPunkten

BankPunkten är en jämförelsewebbplats för finansiella produkter så som snabblån, smslån, privatlån, huslån och kreditkort. All information på webbplatsen är helt gratis att använda för konsumenter. En utmärkt jämföreslsetjänst för att hitta det billigaste och bästa lånet för just dig.

Jämför lån på www.bankpunkten.se