Utgifter i hushåll
https://www.bankpunkten.se/artiklar/wp-content/uploads/2019/04/utgifter-hushall.jpg
Bolån Nyheter

Hur mycket pengar lägger vi på vårt boende?

I Sverige lägger vi mer än en fjärdedel av våra utgifter på vårt boende. Statistik visar att Sverige är ett av de EU länder där invånarna spenderar mest på sitt boende.

I Sverige lägger vi hela 26,1 procent av utgifterna på vårt boende. Detta gör att Sverige placerar sig på en femteplats av alla EU länder, siffrorna är från Eurostat och har sammanställt av FEANTSA.

Det land som har högst boendekostnader inom EU är Finland, där består hela 28,8% av utgifterna av boendets kostnader. Snittet inom EU ligger på 21 procent.

Självklart är det även så att hushåll med mindre inkomster även har en större utgiftspost för sitt boende. Faktum är att de hushåll med låga inkomster har hela 44 procent av utgifterna som boendeutgifter i Sverige. Det kan jämföras med EU snittet på 41 procent.

Topp 10 av de EU-länder som lägger störst andel på boendet

  1. Finland 28,8%
  2. Danmark 28,7%
  3. Storbritannien 26,7%
  4. Frankrike 26,2%
  5. Sverige 26,1%
  6. Tjeckien 25,4%
  7. Luxemburg 24,5%
  8. Belgien 24,2%
  9. Nederländerna 24,1%
  10. Irland 23,9%

Källa: FOURTH OVERVIEW OF HOUSING EXCLUSION IN EUROPE 20191 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor    (Betygsätt artikeln)
Laddar...


Facebook

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

BankPunkten

BankPunkten

BankPunkten är en jämförelsewebbplats för finansiella produkter så som snabblån, smslån, privatlån, huslån och kreditkort. All information på webbplatsen är helt gratis att använda för konsumenter. En utmärkt jämföreslsetjänst för att hitta det billigaste och bästa lånet för just dig.

Jämför lån på www.bankpunkten.se