företag konkurs
https://www.bankpunkten.se/artiklar/wp-content/uploads/2018/08/företag-konkurs.jpg
Nyheter

Ovanligt många företagskonkurser i Sverige

Siffran för antalet företagskonkurser har under denna sommaren varit väldigt hög i Sverige. Detta trots att Sverige just nu befinner sig i en högkonjuktur.

Det har inte varit så här hög konkurstakt sedan efter fastighetskrisen vid 1990-talet. Totalt registrerades totalt 545 företag i konkurs under juli månad. Det är en ökning med hela 48 procent jämfört med samma period förra året.

På CreditSafe som är en av Sveriges ledande företag för kreditupplysningar kommenterar VD Krister Jonsson att ’ Detta är den kraftigaste ökningen vi har sett på mycket länge. På sommaren brukar det vara relativ låg aktivitet sett till konkurssiffror, vilket gör detta till en oroväckande utveckling’

Att många företag går i konkurs påverkar naturligtvis även privatpersoner som därmed förlorar sina arbeten och blir av med sina inkomster och då ibland måste låna pengar.

Detaljerad statistik om konkuser och utvecklingen finner du på CreditSafes webbplats där denna har artikel har sitt ursprung från.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor    (Betygsätt artikeln)
Laddar...


Facebook

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

BankPunkten

BankPunkten

BankPunkten är en jämförelsewebbplats för finansiella produkter så som snabblån, smslån, privatlån, huslån och kreditkort. All information på webbplatsen är helt gratis att använda för konsumenter. En utmärkt jämföreslsetjänst för att hitta det billigaste och bästa lånet för just dig.

Jämför lån på www.bankpunkten.se