https://www.bankpunkten.se/artiklar/wp-content/uploads/2018/09/styrräntan-header.jpg
Nyheter

Så påverkas du av räntebeskedet

Riksbanken beslutade den 6 september 2018 att lämna styrräntan oförändrad vilket betyder att den ligger kvar på -0.5 procent.

Vad betyder detta för min vardagsekonomi och vad skall jag tänka på?

Att styrräntan ligger kvar på -0.5 procent betyder att det fortsatt kommer att vara billigt att låna till att köpa hus och bostadsrätter. Det blir även fortsatt billigt för dig som har en rörlig ränta på ditt existerande bolån.

Räntan kommer även att göra att den svenska valutan fortsatt kommer att försvagas vilket gör att det blir dyrare för dig att resa utomlands då den svenska kronan tappar i värde mot utländsk valuta.

Den svaga kronan kan även medföra att fler svenska företag köps upp och att på sikt jobb kan försvinna ut ur Sverige.

Räntan kan även sätta press på svenska politiker att de måste göra något som motverkar den höga skuldsättningen. Exempelvis kan de införa restriktivare ränteavdrag på bolån eller att det blir ännu tuffare med amorteringskrav, som redan idag är tuffa för nya bolånetagare.

Styrräntan
Styrräntan lämnas oförändrad

Hur ser närmaste tiden ut för styrräntan?

Detta är väldigt svårt att sia om. Troligtvis kommer styrräntan ligga kvar på låga nivåer under en lång tid framöver och det är svårt att säga om de till och med kan sänka den ännu mer.

Dock så har kraften att använda styrräntan som ett vapen mot låg inflation minskat. Detta då vi lever i en tid då konsumenten kan styra själv över vad de vill köpa, detta genom att man letar upp de billigaste alternativen och handlar via Internet.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (5,00 av 5 möjliga)
Laddar...


Facebook

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

BankPunkten

BankPunkten

BankPunkten är en jämförelsewebbplats för finansiella produkter så som snabblån, smslån, privatlån, huslån och kreditkort. All information på webbplatsen är helt gratis att använda för konsumenter. En utmärkt jämföreslsetjänst för att hitta det billigaste och bästa lånet för just dig.

Jämför lån på www.bankpunkten.se