BankPunkten
Reklam

Bolån och bostadslån

Titta på de olika långivare vi listar så kommer du garanterat spara många sköna tusenlappar. Ditt boende är en av de viktigaste investeringarna i ditt liv. Lycka till!

Reklam

Bolån

Kreditgivare
Information om bolånet
Gå till hemsida
Consector bolån
Med Consector kan du förhandla ditt befintliga eller nya bostadslån ner till endast 1,09% i ränta
Du kan låna upp till 85% av bostadens värde.
Consector gör att du jämför många olika banker med varandra för att hitta det billigaste bolånet.
Hypoteket bolån
Hypoteket riktar sig till privatpersoner som vill låna upp till 65% av bostadens värde.
Det går båda att låna till en ny bostad eller att flytta ett befintligt lån.
Alla kunder på Hypoteket får samma ränta, från 1,28%.
Svea Ekonomi Bolån
Sveas Bolån finansierar upp till 85% av bostadsvärdet
Inga dolda avgifter eller dolda räntekostnader.
Bindningsfritt, du löser ditt lån när du vill utan extra kostnad.
Compricer
Vill du kolla om du kan få en bättre ränta på nuvarande bolån så skall du använda Compricer.
Compricer jämför flera bud från olika banker med en bolåneansökan.
Compricer fungerar även för helt nya lån samt lånelöften.
Visar av totalt fakturaköp
Reklam

Bolån för dig som har svårt att få bolånet beviljat

Har du betalningsanmärkningar eller en dålig ekonomi men ändå behöver ett bolån? Många av långivarna för bolån nekar dig då lån men som tur är finns det andra bra lösningar och de ser du nedan. Känner du att långivarna ovan har sagt nej, testa då från denna lista.

Kreditgivare
Information om bolånen
Gå till hemsida
Compricer
Compricer fungerar för dig med betalningsanmärkningar
Inget krav på fast jobb.
100% kostnadsfritt.
Personlig hjälp från ansökan till beviljat lån.

Frågor och svar om bolån

Ett bolån, eller bostadslån, tar man för att kunna finansiera ett köp av en bostad. Det kan vara en lägenhet eller en fristående villa.
När man har hittat en bostad man vill köpa och inte har råd att köpa den kontant så vänder man sig till en långivare som ger ut ett bolån. Bolånet täcker inte hela finansieringen av bostaden. Utan den täcker en större del av köpet. Hur mycket som banken finansierar beror även på vad bostaden har värderats till.
Man kan även vända sig till banken innan man har hittat en bostad, man frågar då efter ett lånelöfte.

Ett lånelöfte är som en försäkran av banken att de kommer att bevilja dig ett lån upp till ett visst belopp om du hittar en bostad du är intresserad av. Lånelöften ger ut av banken och baseras på din kredithistorik och inkomst.
Banken brukar ge lånelöften som är giltliga i 3 månader, dvs. du har 3 månader på dig att hitta en bostad du är intresserad av.

Nej, en bolåneansökan är aldrig bindande. Den är bindande i samband med att du skriver under det slutliga skuldebrevet du får av banken.

Det beror på på vad du har för villkor i ditt nuvarande bolån. Men vanligtvis går det alldeles utmärkt. Dock kan du behöva betala avgifter för att byta.
Använd gärna en tjänst som Consector om du vill byta nuvarande bank för ditt bolån. Då kommer du få bra erbjudanden för att matcha ditt nuvarande lån.

En kontantinsats är den del av bostadsköpet som måste finansieras med kontanter. Sedan bolånetaket infördes 2010 så måste minst 15% av bostadens köpeskilling vara kontant.
Det går visserligen att låna dessa pengar genom blancolån, men tanken är att det skall vara fristående från bolånet.

En handpenning erläggs av köparen när man ingår ett avtal om köp av bostaden. Detta för att visa för säljaren att köparen är seriös och kommer hålla sig till avtalet om köp.
Vanligtvis är summan på handpenningen 10% av det totala köpet.

Belåningsgraden visar hur mycket av det totala värdet som banken är villig att finansiera.
Till exempel om en bostad är värd 1 000 000 kr och banken har en belåningsgrad till 85% så kommer de att bevilja ett lån upp till 850 000 kr.

En mäklare hjälper till att sköta affären för köparen och säljaren. Mäklaren fungerar som en mellanhand och sköter allt arbete både för säljaren och köparen.
Vanligtvis träffas säljaren och köparen inte under affärens utan först när avtalen skall skrivas under om överlåtelse.

Mäklaren tar ut ett arvode för det arbete den utför. Detta betalas av säljaren (nästan alltid).

Rörlig ränta menas att räntan kan ändras över tid. Till skillnad från en bunden ränta som alltid är densamma så ändras den rörliga räntan beroende på marknaden.

Du binder då räntan över en tid och du betalar alltid samma räntekostnad under denna tid.

Detta är en informationstjänst. Genom att använda webbplatsen och / eller använda våra sökverktyg är det för att du använder BankPunkten för att ge dig information om produkter från flera olika kreditinstitut. Vi försöker visa dig en rad olika produkter som svar på din begäran om information. I sökresultaten ingår inte alla kreditgivare och vi kan inte jämföra exakt alla parametrar som är relevanta för just dig. BankPunkten är inte en kreditleverantör och inte ett kreditinstitut, och när vi ger dig produktinformation gör vi inga förslag eller rekommendationer till dig om en viss kreditprodukt. Om du väljer att ansöka om en produkt kommer du att sluta avtal direkt med en kreditinstitut, inte med BankPunkten. Priser och produktinformation bör bekräftas med det kreditinstitut du eventuellt väljer, och du bör även granska kreditinstitutets användarvillkor. Dessa råd är generella och vi har inte tagit hänsyn till dina finansiella mål, din ekonomiska situation eller dina behov.